Haham İlyakim Lifanon'dan uyarı
Haham İlyakim Lifanon, "İsrail ordusunun, Yahudi evleri korumayacağını yahut dinî inançlarınıza aykırı bir eylemde bulunacağını düşündüğünüzde orduya katılmayın!" dedi.
YDH- İsrail'in Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre Nablus yakınlarındaki İlon Morya yerleşim bölgesindeki Dinî Yahudî Eğitim Kurumu yöneticisi Haham İlyakim Lifanon, İsrailli askerlere ve askere başlayacaklara İsrail ordusunun, Yahudi evleri korumayacağını yahut dinî inançlarınıza aykırı bir eylemde bulunacağını düşündüğünüzde orduya katılmayın çağrısında bulundu
Nida’ul Kudüs'ün haberine göre hahamlar, Gazze’deki yerleşim bölgesinin boşaltılması sırasında da tüm askerlere bunu engellemeleri için ellerinden geleni yapmaları gerektiği çağrısında bulunmuştu.
Aynı kaynak birçok Yahudî hahamının bu doğrultuda açıklama yaptığını ve ordudaki askerlerin bazı emirlere karşı gelme nedenlerinden birisinin de bu açıklamalar olduğu belirtti.
Hahamlar, Gazze’deki yerleşim bölgesinin boşaltılması sırasında da tüm askerlere bunu engellemeleri için ellerinden geleni yapmaları gerektiği çağrısında bulunmuştu. Bu doğrultuda Lifanon’a bağlı öğrenciler orduda isyan başlatmış; yapılan soruşturmada isyanın Haham’ın açıklamaları dolayısıyla çıktığı ortaya çıkarılmıştı.
İlgili Haberler
İsrailli yetkili: Ordu, İran-ABD geriliminin çatışmaya dönüşmesine haz…
02 Ekim 2026 17:28
Batı Netanyahu’yu neden gözden çıkardı?
01 Ekim 2026 23:38
İsrail askerleri izinlerini alamayınca komutanı şikâyet etti
01 Ekim 2026 23:16
Trump'ın damadı Gazze'de arabulucu, İsrail'de silah yatırımcısı
01 Ekim 2026 22:46
