Lübnan: Sürdürülebilir barış ancak işgalin sona erdirilmesiyle mümkün
Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib, Gazze’deki insani krizle ilgili düzenlenen bir konferansta sürdürülebilir barışın ancak İsrail’in Lübnan’daki işgaline son verilmesiyle mümkün olacağını belirtti.
YDH - Lübnan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Abdullah Bu Habib, sürdürülebilir barışın ancak İsrail’in işgali sona erdiğinde mümkün olabileceğini vurguladı.
Kahire’de düzenlenen Gazze’de İnsani Müdahalenin Geliştirilmesine Yönelik Bakanlar Konferansı'nda konuşan Bu Habib, “Saldırı altında dahi her zaman önceliğimiz diplomasi ve meşru müdafaa olmuştur,” dedi.
Ayrıca Lübnan’ın, “Birleşmiş Milletler kararları doğrultusundaki yükümlülüklerini yerine getirme taahhüdünü” yineledi.
Bu Habib, İsrail’in Lübnan topraklarındaki işgaline son verilmeden istikrarın ve sürdürülebilir barışın sağlanamayacağını bir kez daha ifade etti. Lübnan’ın, geçen hafta yayınlanan düzenlemeler çerçevesinde BM kararlarının hükümlerine bağlı kalacağını belirtti.
Bakan Bu Habib, UNRWA’nın, “uluslararası toplumun iki devletli çözüm çağrısını içeren BM kararlarını uygulamada başarısız olmasının ardından, Filistinli mültecilere temel eğitim ve sağlık hizmetleri sunmak amacıyla kurulduğunu” hatırlatarak, dünya kamuoyuna vicdani bir çağrıda bulundu:
“Gazze’deki kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarını karşılamak için bir an olsun durup düşünün. Hiç kimse, fonları keserek veya projeleri durdurarak Filistin halkının daha iyi bir geleceğe dair umutlarını yok etmemelidir.”
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
