Son Dakika
İnşa

Suriye'de diplomatik misyonlar yeniden açılıyor

12 Aralık 2024 16:12 Bu sayfayı yazdır

İtalya ve birçok Arap ülkesi, Şam'daki diplomatik misyonlarını yeniden faaliyete geçirdi. Katar ve Türkiye de benzer bir adım atmaya hazırlanıyor.

Suriye'de diplomatik misyonlar yeniden açılıyor
Suriye'de diplomatik misyonlar yeniden açılıyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn, Umman ve İtalya, Cumhrubaşkanı Beşşar el-Esed hükümetinin devrilmesinden kısa bir süre sonra Şam'daki diplomatik misyonlarını yeniden faaliyete geçirdi.

Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) örgütüne bağlı Kurtuluş Hükümeti Siyasi İşler Dairesi, bu ülkelerin adımını memnuniyetle karşılayarak teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, Katar ve Türkiye'den Suriye'deki büyükelçiliklerini yeniden açma yönünde “doğrudan söz” aldıklarını duyurdu.

Açıklamada, “Halkın iradesine, Suriye devletinin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyan tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmayı umuyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Katar, dün yaptığı açıklamada, Şam’daki büyükelçiliğini yakında yeniden açacağını bildirdi.

Bu adımın, “Katar’ın, devletini adalet, barış, istikrar ve refah temelleri üzerine inşa etmek isteyen kardeş Suriye halkına verdiği sarsılmaz desteği” temsil ettiği ifade edildi.

İlgili Haberler