Lübnan ve İsrail savaşın eşiğine geldi

img
Lübnan ve İsrail savaşın eşiğine geldi YDH

SAAF-Lübnan sınırını geçen İsrail ordu birliklerine Lübnan ordusunun ateşle karşılık vermesi




SAAF-Lübnan sınırını geçen İsrail ordu birliklerine Lübnan ordusunun ateşle karşılık vermesi üzerine İsrail ve Lübnan askerleri arasında çatışma yaşandı.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, yaşanan olayın İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan 34 günlük savaşa son veren anlaşmanın yürürlüğe girdiği 14 Ağustostan bu yana en ciddi çatışma olduğunu yazdı.

 

Lübnan güvenlik yetkilileri, İsrail askeri birliklerinin desteğinde Lübnan sınırından 20 yard  (18-20 metre) içeri giren bir buldozere Lübnan ordusu tarafından ateş açıldığını belirtti.

 

İsrail kaynakları ise İsrail ordusunun kendilerine açılan ateşe tank ve makineli tüfekle karşılık verdiğini belirtti.

 

Çatışmanın Marun er-Ras köyü civarında yaşandığı belirtilirken, İsrailli yetkililer Hizbullah tarafından yerleştirilen mayınların temizlenmesi için bölgeye girdiklerini açıkladılar.

 

Lübnan ordusu, İsrail’in sınır ihlali yapması durumunda buna karşılık vereceğini belirtti.

 

Bölgedeki UNIFIL güçleri de Lübnan ordusunun, İsrail buldozerinin sınırı geçmesinden sonra ateş açtığını doğruladı.

 

Lübnan ordusu Marun er-Ras bölgesindeki birliklerini alarma geçirirken İsrail ordusundan General Alon Fridman, çatışmadan birkaç saat sonra Lübnan üzerindeki uçuşların arttırılacağını belirtti.

 

Lübnan hükümeti İsrail’in sınır ihlalini kınayarak Birleşmiş Milletlere şikayette bulunurken, Hizbullah, Lübnan ordusunun İsrail’in sınır ihlaline müdahale etmesini olumlu karşıladığını açıkladı.