Son Dakika
İnşa

Küba'da binler, ABD Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi

21 Aralık 2024 Bu sayfayı yazdır

Başkent Havana’da binlerce Kübalı, ABD’nin ülkeye uyguladığı ablukayı sona erdirmek için ABD Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Küba'da binler, ABD Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi
Küba'da binler, ABD Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - Cuma günü, Küba’nın eski lideri General Raúl Castro Ruz ve mevcut devlet başkanı Miguel Díaz-Canel’in önderlik ettiği kalabalık, Havana’daki ABD Büyükelçiliği önünde toplandı.

Göstericiler, Washington’un uyguladığı ticari ambargonun sona erdirilmesini ve Küba’nın teröre destek veren ülkeler listesinde çıkarılmasını talep etti.

Díaz-Canel, konuşmasında, ABD’den Küba halkını huzur içinde yaşamasına engel olmamasını istedi.

Ayrıca, ABD ablukasının Küba halkını temel yaşam ihtiyaçlarından mahrum bıraktığını vurguladı.

Haber içi

Küba lideri, ablukanın gıda, ilaç, yakıt ve diğer hayati malzeme tedariklerini engellediğini hatırlattı.

Gösteriye katılanlar da ABD’yi, ülkedeki zorlu ekonomik koşulların sorumlusu olarak gördüklerini dile getirdi.

Katılımcılar, bu "adil olmayan ablukadan" ötürü Küba’nın uluslararası ticaret ve yatırım olanaklarının kısıtlandığını ifade etti.

İlgili Haberler