Rafsancani: Sünni ve Şii ihtilafı düşmanın en büyük silahı

img
Rafsancani: Sünni ve Şii ihtilafı düşmanın en büyük silahı YDH

SAAF-İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Haşimi Rafsancani, Sünni ve Şii ihtilafı çıkarmanın




SAAF-İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Haşimi Rafsancani, Sünni ve Şii ihtilafı çıkarmanın İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı kullandığı en büyük silah olduğunu söyledi.

 

Dün Irak eski Başbakanı İbrahim Caferi'yi kabul eden Ayetullah Rafsancani, güvenliğin Irak’taki en büyük ihtiyaç olduğunu söyleyerek Irak hükümetinin ve Iraklı siyasi liderlerin dikkatli ve basiretli bir politika izlediğini ifade etti.

 

İran’ın Irak’ta bir an önce huzurun ve barışın yerleşmesini istediğini belirten Rafsancani, Irak halkının hedeflerinin kutsal olduğunu söyledi.

 

Görüşmede Irak eski Başbakanı İbrahim Caferi de dünya emperyalizminin Ortadoğu bölgesindeki üssü konumundaki Batı yanlısı Şah rejiminin yıkılmasının İslam dünyasında ve uluslararası alanda çok büyük gelişmelerin yaşanmasına vesile olduğunu söyledi.

 

Devrik diktatör Saddam'ın uygulamalarıyla İslam dünyasının konumunun zayıfladığını belirten Caferi, Irak'ta bugün halkçı bir hükümetin işbaşında olduğunu belirterek, "En büyük hedefimiz, Irak'ta bir an önce huzur ve güvenliğin sağlanarak, İslam ülkeleri ve komşularla ilişkilerimizi en üst düzeye getirmek ve ülkemizdeki işgalin sona ermesini sağlamaktır" dedi.

 



Makaleler

Güncel