Beyaz, Saray:, Sadr,, barış, veya, şiddetten, b" /> Beyaz, Saray:, Sadr,, barış, veya, şiddetten, b" /> Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b" /> Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b" /> Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b" /> Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b"> Beyaz, Saray:, Sadr,, barış, veya, şiddetten, b">

Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b

Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b"> img
Beyaz Saray: Sadr, barış veya şiddetten b YDH

SAAF-Beyaz Saray, Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr’ın barış veya şiddetten




SAAF-Beyaz Saray, Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr’ın barış veya şiddetten birini seçmesi gerektiğini, aksi takdirde ABD ve Irak güçlerinin takibi altında tutulacağını belirtti.

 

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, dün yaptığı açıklamada İran’a gittiği yönünde söylentiler bulunan Mukteda Sadr’ın nerede bulunduğu konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

 

“Mukteda Sadr, barış veya şiddetten birini seçmeli, Sadr, ya barış yoluyla siyasi bir kutup veya yasadışı bir şiddet çetesi olma konusunda karar vermelidir. Bu durumda da Irak hükümeti ABD’nin desteğiyle ona gerekeni yapacaktır” diyen Snow, Mukteda Sadr’ın siyasi rolü konusundaki bir soruya da “Şu an Irak’ın en önemli siyasi şahsiyeti Mukteda Sadr değil, Başbakan Nuri el-Maliki’dir” diye cevap verdi.

 

Mukteda Sadr’ın gücünün abartılmaması gerektiğini de söyleyen Snow, “Sadr liderliğindeki bazı milisler, silahlarını teslim ediyorlar, bazıları da Bağdat güvenlik planının uygulanmasını onaylıyorlar” diye konuştu.