İsraillilerin sadece yüzde 8'i hedeflere ulaşıldığına inanıyor
İsrail’de yapılan bir ankete göre, İsraillilerin sadece %8'i Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi'ne yönelik savaşta belirlediği hedeflere tam olarak ulaştığına inanıyor.
YDH- İsrail gazetesi Maariv tarafından yayınlanan bir ankete göre, İsraillilerin “sadece yüzde 8'i” Benyamin Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi'ne yönelik savaşta belirlediği hedeflere tam olarak ulaştığına inanıyor.
İsrail gazetesi Maariv'in cumartesi günü yayınladığı bir ankete göre, “İsraillilerin küçük bir çoğunluğu hükümetin kendisi için belirlediği savaş hedeflerine kısmen ya da tamamen ulaştığına inanıyor.”
Ankete katılanların neredeyse yarısı (%45) hükümetin savaş hedeflerini “kısmen” karşıladığını söyledi. Diğer “%8'lik” bir kesim ise tamamen karşıladığını ifade etmiştir.
Diğer taraftan, “halkın %36'sı hükümetin hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremediğini” düşünmektedir. Yüze 11'lik bir kesim ise bilmediğini söyledi.
“Koalisyon seçmenlerinin %54'ü hükümetin hedeflerine kısmen ulaştığını” belirtmiştir. “Bu seçmenlerin %11'i ise hükümetin hedeflerine tamamen ulaştığını” düşünmektedir.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

