Ayetullah Hamenei: İran ve Suriye stratejik ortak

img
Ayetullah Hamenei: İran ve Suriye stratejik ortak YDH

SAAF-Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’i kabul eden İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah




SAAF-Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’i kabul eden İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, İran ve Suriye’nin birbiri için stratejik derinlik oluşturduğunu söyledi.  

 

İki ülkenin 28 yıldır çok iyi düzeyde bir ilişkiye sahip olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, Suriye’nin bölgesel sorunlar konusundaki tutumunu takdir ettiklerini belirtti.

 

ABD’nin bölgeyle ilgili politikalarının başarısız olduğunu belirten İran İslam Devrimi Lideri, "Amerika’nın Irak’la ilgili hedefi asla gerçekleşmeyecek ve zaten gerçekleşebileceğini dair hiç bir  gösterge de yok" dedi.

 

"Amerika yalnızca dünyadan tepki almıyor, Amerika içinde de Bush’a yönelik ağır eleştiriler ve tepkiler var" diyen Ayetullah Hamenei, ABD’nin Irak ve Lübnan''da iç savaş ve mezhepler arası çatışma çıkarmak istediğini belirterek "İran ve Suriye, Irak’ta Sayın Maliki hükümetini desteklemeli ve Lübnan’da da gerçekleri görerek hareket etmelidir. Düşmanın tuzaklarına ve şeytani oyunlarına karşı mücadele etmelidir" dedi.

 

İran ve Suriye’nin Filistin konusunda ortak tutumlarının olduğunu söyleyen Ayetullah Hamenei, Suriye’nin Filistinli grupların yakınlaşmasında ve sorunlarının çözümünde önemli rolünü olduğunu hatırlatarak, Filistinlilerin  sorunlarının çözümünde iki ülkenin ortak hareket edebileceğini ifade etti.

 



Makaleler

Güncel