Sünni alimlerden Zahidan saldırısına kınama

img
Sünni alimlerden Zahidan saldırısına kınama YDH

SAAF-İran’ın Zahidan kentinde geçen çarşamba günü 11 kişinin ölümü ve 30’a yakın kişinin




SAAF-İran’ın Zahidan kentinde geçen çarşamba günü 11 kişinin ölümü ve 30’a yakın kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı Sünni Alimler Birliği tarafından kınandı.

 

Zahidan Sünni Alimler Birliği, yayınladığı bildiride saldırıyı terörist bir eylem olarak niteledi ve Pakistan’da Cundullah adlı bir terör örgütünün bu cinayeti işlemesinin Müslümanlar adına kabul edilemez bir girişim olduğunu belirtti.

 

İran’da geçmişten beri Şiilerle Sünnilerin kardeşçe yaşadığının belirtildiği bildiride bu tür saldırıların hedefinin bu kardeşliği bozmak olduğu ifade edildi.

 

Bölgede daha önce de etnik ve mezhebi çatışmalar çıkarmaya dönük girişimlerde bulunulduğunun belirtildiği açıklamada bu komploların şimdiye kadar başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edildi.

 

Öte yandan Zahidan kentinin bağlı olduğu Sisitan ve Belucistan eyaleti güvenlik yetkililerinden Muhammed Gaffari İran Halk Direnişi Örgütünün (Cundullah) ABD ve İngiltere gizli servisleriyle işbirliği içinde olduğunun kesinlik kazandığını söyledi.

 

Mehr Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Gaffari iki hafta önce 4 emniyet mensubuna yapılan saldırının ardından yakalanan kişilerden elde edilen belge ve filmlerle bu örgütün ABD ve İngiltere ile bağlantılarının kesinlik kazandığını vurguladı.

 

Zahidan kentinde düzenlenen eylemin sorumlularından biri bugün idam edildi.

 



Makaleler

Güncel