İsrail askeri istihbaratı: Hizbullah eski gücünü koruyor

img
İsrail askeri istihbaratı: Hizbullah eski gücünü koruyor YDH

SAAF-İsrail askeri istihbaratı Hizbullah’ın geçtiğimiz temmuz ayında yapılan savaştan önceki




SAAF-İsrail askeri istihbaratı Hizbullah’ın geçtiğimiz temmuz ayında yapılan savaştan önceki gücünü koruduğunu ve silahlanmaya devam ettiğini belirtti.

 

Photo: IDF Spokesperson

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre İsrail parlamentosu (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonu’na bilgi veren Askeri İstihbarat Araştırma Bölümü Başkanı Tuğgeneral Yossi Baidatz, daha önce Hizbullah’ın gücünün ölçülemeyeceğini belirten Savunma Bakanı Amir Peretz ile ayrılığa düşmesine sebep olan açıklamasını yumuşattı.

 

Komite üyeleri Baidatz'in Peretz ile çatışan açıklamalarını kabul etmeyerek konuyu gizli oturumların yapıldığı bir alt komiteye sevk ettiler.

 

Konu ile ilgili olarak Likud üyesi Silvan Shalom yaptığı açıklamada "Her halükarda 1701 sayılı BM kararı bütünüyle başarısız oldu Hizbullah hızla silahlanmaya devam ediyor ve kaçırılan askerler bulunamadı" dedi.

 

Yine Suriye ile ilgili olarak yaptığı açıklamada General Yossi Baidatz, Suriye’nin ordusunu İsrail’le yaşanacak olası bir çatışma için hızla yenilediğini söyledi, Baidatz, "Suriye ordusunu güçlendirme surecinde, Suriyeliler İsrail’le olası bir çatışmadan dolayı endişeliler bu çatışmayı da kendileri başlatmak istemiyorlar” diye konuştu.

 



Makaleler

Güncel