Son Dakika
kitap

Suudi Arabistan ve Yemen’den Şiilere karşı ortak operasyon

02 Aralık 2007 Bu sayfayı yazdır 16.323 okunma
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyindeki Sade kentinde Şiilere karşı başlattığı asker

SAAF-Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyindeki Sade kentinde Şiilere karşı başlattığı asker operasyonlara Suudi Arabistan da destek veriyor.

 

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in emriyle Şii muhaliflere karşı havadan ve karadan yapılan saldırılar şiddetlendirilirken Suudi Arabistan güçleri de Yemen topraklarına girerek “Şedda” kentindeki Şiilere ait evleri yıkmaya başladı.

 

Haberi doğrulayan Suudi Arabistan yetkilileri, operasyonun Yemen hükümetiyle yapılan anlaşmalar çerçevesinde Suudi Arabistan sınırları içinde kabul edilen bölgelerdeki evlere yönelik olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Yemen ordusunun Abdülmelik Tabatabai Husi liderliğindeki Şii muhaliflere yönelik havadan ve karadan yaptığı operasyonların, Suudi Arabistan sınırındaki “en-Nekaa” bölgesine doğru genişletildiği bildiriliyor.

 

İlgili Haberler