Hizbullah’tan cephe hattındaki köylere destek
Hizbullah, İsrail saldırılarından etkilenen Bint Cubeyl bölgesindeki köylerin hasar tespiti ve onarım çalışmalarına başladı. Milletvekili Hasan Fadlullah, bölge halkına desteklerini yineleyerek evlerin eskisinden daha güzel hâle getirileceği sözünü verdi.
YDH - Hizbullah, İsrail saldırılarının ardından Bint Cubeyl şehrinin ön cephe hattındaki köylerin hasar tespit ve onarım projesini başlattı.
Direnişe Vefa Milletvekili Hasan Fadlullah’ın da katıldığı proje lansmanında, Fadlullah, Genel Sekreter Şeyh Naim Kasım'ın verdiği, "evlerin eskisinden daha güzel hâle getirileceği" sözünü yineledi.
Fadlullah, "Bu mühendislerden ve denetmenlerden oluşan ekip, yeniden imar ve barınma elçileridir. 60 günlük sürenin sona ermesinin ardından ilk gün Güney, Güney'e akın ederken, bu ekipler ikinci gün hasar tespiti yapmak ve köylülere geri dönmeleri için gereken yardımı sağlamak üzere harekete geçti," dedi.
Milletveili, "Bu projeyi Bint Cubeyl, Aynata, Ayta eş-Şaab, Marun er-Ras, Aytarun ve Nakura'dan Şebaa'ya kadar tüm bu köylerden başlatıyoruz. Hâlâ işgal altında olan bu bölgedeki halkımız, kardeşlerimiz ve köylülerimiz, ordumuzla birlikte topraklarını kurtarmak için hazırlanıyorlar. Bu topraklar, şehitlerimizin en uç Bekaa'dan en uç Güney'e kadar kanlarıyla korunmuştur," diye ekledi.
‘Toprağımızın her santimini kurtarmakta kararlıyız’
Milletvekili Fadlullah, "Güney ve sınır bölgesi halkı, topraklarının her santimini kurtarmakta kararlı, azimli ve iradelidir. Ne kadar fedakârlık ve zorluk olursa olsun, geri kalan topraklarımızın kurtuluşunu bekliyoruz. Hiçbir anlaşma ve karar bizi bağlamaz; tek bir amacımız var, o da bu işgali toprağımızdan atmak, köyleri ve kasabaları yeniden inşa etmek ve normal hayata döndürmek," diye konuştu.
Diğer yandan Fadlullah, "İsrail'in projesi, kasabaları ve köyleri yıkmak, onları tampon bölge haline getirmek ve halkını buradan çıkarmaktı. Ancak halk geri döndü ve dün, kanın kılıca karşı zafer kazandığı günde, özgürlük ve kurtuluş yolunda şehitler verdi," değerlendirmesini yaptı.
Fadlullah, şöyle devam etti: “Kanımız, İsrail savaş makinesine karşı zafer kazandı ve ordu-halk-direniş denklemi pekişti ve yerleşti, çünkü bunlar sadece kelimeler veya kâğıda dökülmüş mürekkep değil, Güney'in toprağına karışmış kandır; direnişçilerin, ordunun ve halkın kanı. Bu nedenle biz Güney halkı ve direniş halkı olarak burada kalacağız, direnişimize, hakkımıza ve toprağımıza sahip çıkacağız ve işgalcinin bu topraklarda hiçbir kazanımı olmayacak.”
Milletvekili, "Dün bazı köylüler çadır kurmak istedi. Biz de onlara 'Çadırda değil, evlerinizde, şehit çocuklarınızın savaştığı, bu topraklarda kaldığı ve kanlarını döktüğü gibi başları dik, onurlu bir şekilde yaşayacaksınız,' dedik. İşte bugün, bu fedakarlıklar sayesinde köylerinize ve kasabalarınıza geri dönüyorsunuz," diye ekledi.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
