Muhammed Raad: İsrail'in saldırıları direniş hakkımızı teyit ediyor
Lübnan Parlamentosu’ndaki Direnişe Vefa Bloku Başkanı Muhammed Raad, İsrail'in Lübnan'a yönelik tekrarlanan saldırılarını kınayarak, bunun, meşru direniş haklarını teyit ettiğini belirtti.
YDH- Lübnan Parlamentosu’ndaki Direnişe Vefa Bloku Başkanı Muhammed Raad, İsrail'in Lübnan'a yönelik tekrarlanan saldırılarının kendilerinin ve tüm özgür halkların meşru direniş hakkına olan inancını teyit ettiğini söyledi.
İsrail'in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye el-Fevka ve Zevtar eş-Şarkiye'ye yönelik son saldırısını kınayan Raad, bu saldırının “Siyonist varlığın yarattığı sürekli ve kesintisiz tehdidin yeni bir örneği” olduğunu belirtti.
Hizbullah yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: “Bu varlığın ihlallerine yönelik kronik uluslararası umursamazlık ve saldırganlıktaki ısrarı, onu tüm yasaları ihlal ederek içinde bulunduğu duruma getirdi.”
Raad, “Saldırı, bizim ve tüm özgür halkların ulusal ve ahlaki sorumluluk üstlenme ve saldırıya direnme meşru haklarına olan inancımızı teyit etmektedir” dedi.
“Lübnan'daki halkımızın işgale ve saldırganlığına karşı koyma hakkının, uygun gördükleri yer ve zamanda kullanabilecekleri meşru ve kutsal bir hak olduğunu” vurgulayan Raad, “Direnen insanlarımızın kararlılığının, devletin halkı ve ülkeyi koruma görevini yerine getirirken gösterdiği çabalarla birleşmesi doğaldır” dedi.
Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım İki gün önce yaptığı açıklamada “düşmanın Lübnan'daki bölgeleri işgal etmeye devam etmesinin egemenliğe karşı bir saldırı olduğunu ve hükümetten halka, direnişe, partilere ve tüm mezheplere kadar herkesin buna karşı koymakla sorumlu olduğunu” vurgulamıştı.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
