Üçüncü parti takas listesinde direniş komutanı da var
Listede 110 müebbet ve uzun süreli esir Filistinlinin yanı sıra rehine çocuklar da yer alıyor. Hamas, teslim edilecek İsrailli tutukluların isim listesini sundu.
YDH- Hamas Şehitler ve Esirler Dairesi ile Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Kurumu, Perşembe günü esir takasının ilk aşamasında serbest bırakılacak Filistinli rehinelerin üçüncü isim listesini açıkladı.
Listede 110 müebbet ve uzun süreli esir Filistinlinin yanı sıra rehine çocuklar da yer alıyor.
Esirler ve Özgürlük İşleri Kurumu tarafından yapılan açıklamada, esir komutan Zekeriya el-Zübeydi'nin 48 müebbet hapis cezasına çarptırılan eisr komutan Muhammed Attiya Ebu Varda ile birlikte takas anlaşmasının bir parçası olarak yarın özgürlüğü kucaklayacağı duyuruldu.
Ebu Varda, esir Hasan Seleme ile birlikte Yahya Ayyaş suikastının intikamını alma operasyonlarından sorumlu.
Hamas'ın esir işleri ofisi, takas karşılığında aralarında İsrail hapishanelerinde rehin tutulan 30 çocuğun da bulunduğu 110 Filistinli rehinenin serbest bırakılacağını doğruladı.
Açıklamada “Yarın, Perşembe günü, müebbet hapis cezasına çarptırılmış 32 Filistinli rehine, uzun süreli hapis cezasına çarptırılmış 48 rehine ve 30 çocuk takas anlaşmasının ilk aşaması kapsamında serbest bırakılacak” denildi.
Bugün erken saatlerde Filistinli bir direniş komutanı el-Meyadin'e Hamas Direniş hareketinin Perşembe günü teslim edilecek İsrailli tutukluların isim listesini sunduğunu bildirdi.
El-Meyadin'e konuşan komutan, tutukluların arasında bir kadın İsrail askeri Arbel Yehud ve yaşlı bir adamın da bulunduğunu belirtti.
İlgili Haberler
Gazze’de saldırıların bilançosu ağırlaşıyor
26 Ekim 2026 14:32
İslami Cihad’dan Şikaki’nin yıl dönümünde birlik ve direniş çağrısı
26 Ekim 2026 13:44
İsrail seçimleri öncesinde Batı Şeria’yı savaş alanına çevirdi
26 Ekim 2026 07:05
İsrail askerleri el-Halil'de yüzlerce evi yağmaladı
25 Ekim 2026 14:35
