Lübnan Cumhurbaşkanı Aun: Nevaf Selam ile sürekli istişare halindeyiz
Lübnan Cumhurbaşkanı Jozef Aun, görevlendirilen Başbakan Nevaf Selam ile hükümet kurma konusunda sürekli istişare içinde olduklarını belirtirken, ülkenin kalkınması için ortak sorumluluk vurgusu yaptı ve en kısa sürede hükümetin kurulması çağrısında bulundu.
YDH - Lübnan Cumhurbaşkanı Jozef Aun, görevlendirilen Başbakan Nevaf Selam ile belirledikleri ilke ve standartlara uygun bir hükümet kurmak amacıyla sürekli mutabakat ve istişare içinde olduklarını vurguladı.
El-Ahbar gazetesinin haberine göre Aun, Makasıd Derneği Başkanı Faysal Sinno ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, "Hükümeti en kısa sürede kurmak için acele ediyorum, çünkü Lübnan'ın bu aşamada birçok fırsatı var. Birçok ülke yardım etmeye hazır olduğunu gösteriyor ve tüm bunlar hükümetin kurulmasını bekliyor," dedi.
Aun, sorunların çoğunun çözülmesinin ardından işlerin sona yaklaşmış olmasını umduğunu dile getirdi.
Ülkeyi kalkındırma sorumluluğunun ortak olduğunu ve sadece cumhurbaşkanı veya başbakanın sorumluluğunda olmadığını yineledi.
"Artık tüm yurttaşlar için adalet, onur ve refah içinde bir yaşam sunan bir devlet inşa etme zamanı geldi," diyen Aun, iyi niyet ve irade olduğu sürece bunun zor olmadığını belirtti.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
