Muhalifler Yemen ordusuna ait bir helikopteri düşürdü

img
Muhalifler Yemen ordusuna ait bir helikopteri düşürdü YDH

SAAF-Yemen ordusunun ülkenin kuzeyindeki Sa’de kenti civarında ağır bombardıman uçakları ve




SAAF-Yemen ordusunun ülkenin kuzeyindeki Sa’de kenti civarında ağır bombardıman uçakları ve helikopterlerle yürüttüğü operasyonlar devam ederken, muhalif Şii direnişçilerin Yemen ordusuna ait bir helikopteri düşürdüğü belirtildi.

 

Yemen’de yayınlanan el-Vasat gazetesinin haberine göre Yemen hükümetinin yalanlamasına rağmen “Burkan” bölgesinde düşürülen helikopterin enkazı üzerinde incelemeler yapan Yemen parlamentosuna mensup milletvekilleri ve kabile liderleri haberi doğruladılar.

 

Gazeteye açıklamada bulunan görgü tanıkları da helikopterin pilotunun kurtulduğunu ve kaçtığını ifade ettiler.

 

Görgü tanıklarının ifadesine göre helikopter, ağaçlık bir bölgede gizlenen iki Şii direnişçinin açtığı makineli tüfek ateşi sonucu düşürüldü.

 

Yemenli yetkililer, Şii direnişçilerin kullandığı silahların, Lübnan Hizbullah’ının İsrail savaşı sırasında kullandığı silahlara benzediğini belirterek bazı ülkelerin Şii muhaliflere silah yardımı yaptığını söylediler.

 

El-Vasat’ın haberine göre Şii direnişçiler geçen Perşembe günü de Harf-i Sufyan ve Sa’de kentini birbirine bağlayan bir köprü üzerinde bölgeye silah ve asker sevkıyatı yapan 103. Tugaya bir saldırı düzenledi.

 

Gazete, köprünün yıkılmasına sebep olan saldırıda aralarında komutanların da bulunduğu 40’tan fazla Yemen askerinin öldürüldüğünü bildirdi.