İsrail işgal güçlerinden Lübnan’a yeni saldırganlık
İsrail uçakları ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ederek Doğu ve Güney Lübnan'daki bölgelere çok sayıda saldırı düzenledi.
YDH- İşgalci İsrail uçakları Perşembe günü geç saatlerde Lübnan'ın doğusu ve güneyindeki bölgeleri vurarak ateşkes anlaşmasını bir kez daha açık bir şekilde ihlal etti.
İsrail işgal ordusu, Lübnan İslami Direnişi – Hizbullah’a ait olduğu iddiasıyla Lübnan’daki ‘askeri bölgeleri’ vurdu.
El-Meyadin muhabiri, Doğu Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki birçok bölgenin İsrail saldırılarına hedef olduğunu bildirdi.
Bu, işgalcinin bir hafta içinde Lübnan içinde gerçekleştirdiği ikinci derin saldırısı oldu.
İşgal ordusu iddiasını, saldırıların, ‘’Hizbullah'ın Suriye üzerinden silah kaçakçılığı girişimleri de dâhil olmak üzere çok sayıda ateşkes ihlaline karşılık olarak gerçekleştirildiğini’’ iddia etmekle sürdürdü.
Ayrıca, Hizbullah’ın saldırı altındaki bölgelerde altyapı inşa etmeye çalıştığı iddia edildi.
Ateşkes anlaşması 18 Şubat'a kadar uzatılmıştı ancak İsrail’in anlaşmayı ihlali devam ediyor.
Ocak ayında gerçekleşen bir önceki tur ateşkes müzakereleri sırasında, ABD Başkanı Donald Trump'a yakın kaynakların İsrailli yetkilileri “Lübnan'daki ateşkes anlaşmasının çökmesini istemiyoruz” şeklinde uyardığı bildirilmişti.
İlgili Haberler
Hizbullah: İran, savaşta bizden destek talep etmedi
26 Ekim 2026 18:49
Reuters: Hizbullah İran’dan aldığı parayla yeniden yapılanıyor
26 Ekim 2026 18:30
Canbolat: İsrail Güney Lübnan’da yerleşimlerin zeminini hazırlıyor
26 Ekim 2026 15:12
Lübnan ordusunun geleceği ve UNIFIL sonrası dönem Londra’da ele alındı
26 Ekim 2026 09:35
