ABD: Yemen’e desteğimiz tam

img
ABD: Yemen’e desteğimiz tam YDH

SAAF-ABD’nin Yemen büyükelçiliği, hükümetin ülkenin kuzeyindeki Şii muhaliflere yönelik




SAAF-ABD’nin Yemen büyükelçiliği, hükümetin ülkenin kuzeyindeki Şii muhaliflere yönelik operasyonlarına tam destek verdiğini açıkladı.

 

El-Cezire televizyonunun canlı yayınına katılan ABD’nin San’a Büyükelçisi yardımcısı Nebil Khuri, Yemen hükümetinin Şii muhaliflere yönelik saldırılarına ABD’nin destek verip vermediğine ilişkin bir soruya “Yemen, bizim dostumuz ve müttefikimizdir, bu yüzden de biz isyancılara karşı yapılan operasyonları destekliyoruz ve bu konuda Yemen hükümetiyle işbirliği yapıyoruz” diye cevapladı.

 

Yemen hükümetinin terörizmle mücadele konusunda başarılı çalışmalar yaptığını belirten Khuri, “Elbette biz şu an yaşanan olaylara doğrudan müdahale etmiyoruz; ama Yemen’in hakimiyetini ülkenin tüm noktalarında korumasının hakkı olduğunu belirtiyoruz” dedi.

 

“Bazı ülkelerin ülkenin çeşitli illerinde bu yıkıcı grubu desteklediğine dair belgeler bulunmaktadır” diyen Khuri, herhangi bir ülke ismi zikretmemekle birlikte hiçbir ülkenin bu hassas durumda ülkedeki muhalifleri maddi veya manevi olarak desteklemeye hakkının olmadığını söyledi.

 

Yemen’in özgür ve bağımsız bir ülke olduğunu ve Yemen’de bölgede hiçbir ülkede olmadığı şekilde serbest seçimler yapıldığını belirten Amerikalı yetkili, Yemen hükümetinin terörle mücadele ile ilgili kararlarını kendisinin alacağını ifade etti.

 

Bir hükümet darbesiyle yönetime gelen Devlet Başkanı General Ali Abdullah Salih, liderliğini yaptığı Baas Partisiyle 32 yıldır Yemen’i yönetiyor.



Makaleler

Güncel