Ahmedinejad: Olası saldırıya karşı Sudan’la birlikte hareket edeceğiz

img
Ahmedinejad: Olası saldırıya karşı Sudan’la birlikte hareket edeceğiz YDH

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Sudan'ın başkenti Hartum'da Sudan Cumhurbaşkanı El-Beşir ile yaptığı




SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Sudan'ın başkenti Hartum'da Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir ile devlet başkanlığı binasında basına kapalı yaptığı görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada İran'a veya Sudan'a yönelik muhtemel bir saldırıda, düşmana karşı ortak hareket etme noktasında anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

 

İran ve Sudan’ın ticaret, sanayi, bilim ve tarım bakanları arasında çeşitli anlaşmalar imzalayacağını kaydeden Ahmedinejad, anlaşmaların daha çok kardeş iki Müslüman ülkenin birlikte hareket etmesini amaçladığını belirtti.

 

Ahmedinejad yaptığı açıklamada “Tahran yönetimi olarak Filistin'de yaşanan sorunları çözebiliriz. Amerika ve İsrail, Müslüman ülkelerde karışıklık çıkararak Müslümanları birbirlerine düşürüyor. Lübnan ve Irak'taki karışıklıkların sorumlusu bu ülkelerdir. Lübnan ve Irak'ın, yaşanan sorunlardan biran önce kurtulup istikrara kavuşması lazım” dedi.

 

Sudan lideri El-Beşir de “Sudan ve İran, Arap ülkelerinde yaşanan Şii-Sünni çatışması gibi Tahran ve Hartum yönetimi olarak ayrılmak yerine, kardeş iki Müslüman ülke olarak düşmanlarına karşı kenetlenmeli. Irak, Filistin ve Lübnan'da yaşanan sorunlara karşı ortak bir politika yürüteceğiz” şeklinde konuştu.



Makaleler

Güncel