Tahran Cuma İmamı’ndan Pakistan konferansına sert tepki

img
Tahran Cuma İmamı’ndan Pakistan konferansına sert tepki YDH

SAAF-Tahran geçici Cuma İmamı Ahmed Hatemi yaptığı sert konuşmada İslamabad’da toplanan yedi İslam ülkesinin




SAAF-Tahran geçici Cuma İmamı ve Hibragan Meclisi üyesi Ahmed Hatemi yaptığı sert konuşmada İslamabad’da toplanan yedi İslam ülkesinin İsrail’le işbirliği yaptığını söyledi ve konferansın İslam dünyasında İsrail’in tanınmasını amaçladığını savundu.

 

El-Cezire'nin haberine göre konferansta İran, Suriye, Lübnan, Filistin ve Irak’a ilişkin konuların görüşüldüğünü kaydeden Hatemi, buna karşın söz konusu ülkeleri temsilen bu konferansa herhangi birinin davet edilmemiş olmasına dikkat çekti.

 

Konferansı düzenleyen ülkelere "eğer İslam ülkelerinin iyiliğini istiyorsanız neden gizli çalışıyorsunuz ve konferansınızı gizli yürütüyorsunuz” şeklinde seslenen Hatemi, Pakistan’dan bu sorulara yanıt istediğini söyledi.

 

"Pakistan ABD'nin tuzağına düşmemelidir, bu durumda kaybeden kendisi olur" diyen Hatemi, "İran güçlü bir ülkedir, Pakistan’ın ABD ve İsrail'le dost olmak yerine İran’la ilişki kurmasının dost olmasi daha iyidir" şeklinde sözlerine devam etti.

 

Zahidan saldırılarını yapan Amerikan destekli teröristlerin Pakistan'dan lojistik destek aldığını kaydeden Hatemi, teröristlerin Pakistan'dan Sistan ve Belucistan'ı karıştırdığını savundu.

 

İslamabad'da yapılan konferansa, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da Erdoğan Hükümeti'nin bazı dışişleri yetkililerinin direktifi doğrultusunda katılmış; El-Cezire televizyonunun yorumunda da bu katılımın İKO bünyesine zarar verebileceğinin altı çizilmişti.

 

Pakistan tarafından düzenlenen ve herhangi bir sonuç bildirgesi yayınlanmayan konferansa Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Türkiye, Malezya ve Endonezya katılmıştı.

 



Makaleler

Güncel