Katliamdan kurtulan Suriyeliler Lübnan'a sığınıyor
Lübnan’a büyük bir Suriyeli mülteci akını olduğunu söyleyen Lübnanlı milletvekili, mültecilerin çoğunun Alevi toplumuna mensup olduğunu belirtti.
YDH- Lübnanlı milletvekili Saci Atiye cuma günü RIA Novosti'ye verdiği demeçte Lazkiye ve Tartus'taki yoğun çatışmaların ardından Lübnan'a büyük bir Suriyeli mülteci akını olduğunu söyledi.
Akkar milletvekili Atiye şöyle dedi: “Kuzey Lübnan, özellikle de Akkar Vilayeti, Suriye'nin kıyı vilayetleri Lazkiye ve Tartus'tan büyük bir mülteci akınına uğruyor. Mültecilerin çoğu Alevi toplumuna mensup. Suriye vilayetlerinde meydana gelen olayların ardından binlerce kişi Lübnan sınırına yürüdü.”
Suriye ve Lübnan'ı ayıran nehri yürüyerek geçenlerin çoğu büyük ve organize olmayan gruplar halinde olduğu için gelenlerin sayısının tam olarak bilinmediği bildirildi.
“Akkar sakinleri günde binlerce mültecinin gelmesiyle oluşan büyük baskıyla başa çıkmakta zorlanıyor,” diye ekleyen Atiye, çatışmadan kaçanları destekleyecek insani yardımın eksikliğini vurguladı.
Durumun daha da kötüleşmesi halinde Lübnan'daki Suriyeli mülteci nüfusunun 3 milyona ulaşabileceği uyarısında bulunan Atiye, bu senaryonun sadece 4,5 milyon nüfusa sahip bir ülke için sürdürülemez olduğunu söyledi.
İlgili Haberler
Walla: Şam’ı işgal fikri İsrail’de masaya geldi
12 Eylül 2026 23:43
İsrail ordusu Suriye’de evleri bastı, sivilleri kaçırdı
11 Eylül 2026 14:08
HTŞ'nin dışişleri bakanı, Ürdün'de Mossad Başkanı ile ne konuştu?
08 Eylül 2026 11:29
Colani'nin kardeşi Suriye ekonomisini ele geçirmeye çalışıyor
08 Eylül 2026 09:51
