Ahmedinejad: Pakistan toplantısıyla ilgili birçok sorumuz var

img
Ahmedinejad: Pakistan toplantısıyla ilgili birçok sorumuz var YDH

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 7 bölge ülkesinin katılımıyla Pakistan’da




SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 7 bölge ülkesinin katılımıyla Pakistan’da düzenlenen toplantının hedefi konusunda birçok soruları bulunduğunu söyledi.

 

Suudi Arabistan ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştirmek şeklinde bir dış politika ilkesi bulunduğunu söyleyerek Suudi Arabistan’la ilişkileri geliştirmek istediğini belirtti.

 

İki yıl önce İslam ülkeleri liderlerinin toplantısına katılmak için Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarette Kral Abdullah’ın kendisine resmi davette bulunduğunu hatırlatan Ahmedinejad, çeşitli sebeplerden dolayı ertelenen bu ziyarette ikili, bölgesel ve uluslar arası konuların ele alınacağını belirtti.

 

İran, Suriye, Lübnan ve Irak’tan temsilcilerin davet edilmediği 7 İslam ülkesinin katılımıyla Pakistan’da düzenlenen toplantıyla ilgili olarak Suudi Arabistan yetkilileriyle herhangi bir görüşmesinin olup olmayacağına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Ahmedinejad: “Bu toplantıya ilişkin ayrıntılar henüz belli değil; biz bu toplantıya ilişkin ayrıntıları araştıracağız. Elbette Pakistan Devlet başkanı Perviz Müşerref’in belirttiği hedefler konusunda bizim de bölge halklarının da birçok sorusu bulunmaktadır” dedi.

 



Makaleler

Güncel