Haaretz: İranlı savunma yetkilisini CIA ve MOSSAD kaçırdı

img
Haaretz: İranlı savunma yetkilisini CIA ve MOSSAD kaçırdı YDH

SAAF-İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Türkiye’de kaybolan İran Savunma Bakanlığı eski




SAAF-İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Türkiye’de kaybolan İran Savunma Bakanlığı eski yardımcılarından Ali Rıza Asgari’nin CIA ve MOSSAD tarafından düzenlenen ortak bir operasyonla kaçırıldığını iddia etti.

 

Türkiye’de kaybolan Ali Rıza Asgari’nin Hatemi kabinesi döneminde Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yaptığı ve bu görevinden emekliye ayrıldığı belirtiliyor.

 

Ali Rıza Asgari’nin MOSSAD tarafından kaçırıldığına ilişkin haberlerin yayılmasından sonra İsrail’in dünyadaki tüm konsolosluklarında güvenlik önlemlerini arttırdığını yazan Haaretz gazetesi, bu kaçırma olayının 1986 yılında Lübnan’da kaybolan Ron Arad adlı pilotla ilgili olabileceğini belirtti.

 

İsrail’deki diğer basın kuruluşlarının Asgari’nin Lübnan’da uzun süre kaldığını yazdığını belirten Haaretz, İranlı yetkilinin İran’la Hizbullah arasındaki ilişkileri sağladığını iddia etti.

 

Konuyla ilgili bazı Arap diplomatların görüşlerine baş vuran Haaretz, söz konusu Arap diplomatların da Asgari’nin CIA ve MOSSAD tarafından kaçırıldığını söylediklerini nakletti.

 



Makaleler

Güncel