Herzi Halevi: Hamas bizi aldattı ve uyuttu

img
Herzi Halevi: Hamas bizi aldattı ve uyuttu YDH

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bir ses kaydında Hamas'ın İsrail'i aldatma taktiklerini överek, yaşananları kendileri için bir başarısızlık olarak nitelendirdi.




YDH- İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, eski İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bugün “Ordu Radyosu” tarafından yayınlanan bir ses kaydında “Hamas'ı bizi aldattığı için övmekten başka çarem yok” dedi.

Halevi “Bizi uyutmak ve saldırıya hazırlamak için karışıklıkları ve insani kaygıları kullandılar ve başarılı oldular” diye ekledi.

Halevi, “Yaptığımız tüm askeri tatbikatlarda ve yaptığımız tüm görüşmelerde, [o gün] yaşananların %5'inin gerçekleşebileceğini düşünmemiştik” diye itiraf etti.

Söz konusu kayıt, Halevi'nin bu ayın başında İsrail ordusu genelkurmay başkanlığı görevine son vermesi ve yerine Eyal Zamir'in getirilmesinin ardından yayınlandı.

Halevi, ocak ayında yaptığı açıklamada, Hamas'ın saldırıları sırasındaki “askeri başarısızlık” nedeniyle istifa edeceğini söylemişti.

Halevi bu görevde iki yıl iki ay kalmıştı.

Jerusalem Post, Halevi'nin yer aldığı kaydın, Kibbutz Nir Oz’daki İsraillilere sunulan 7 Ekim soruşturmasının bir parçası olduğunu bildirdi.



Makaleler

Güncel