İslam ülkeleri Filistin halkının istediği hükümeti desteklemelidir

img
İslam ülkeleri Filistin halkının istediği hükümeti desteklemelidir YDH

SAAF-Bugün Hamas Lideri Halid Meşal’le görüşen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad,




SAAF-Bugün Hamas Lideri Halid Meşal’le görüşen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in tarihinin en kötü dönemini yaşadığını belirterek İslam ülkelerinin Filistin halkının desteklediği hükümeti desteklemesi gerektiğini söyledi.

 

Filistin halkının direnişi sayesinde ilahi yardımın yakın olduğunu söyleyen Ahmedinejad, Filistin hükümetinin ve Hamas’ın iç çatışmalardan uzak durması gerektiğini ifade etti.

 

Filistinli grupların bilinçli hareketlerinin düşmanın fitne ve komplolarını başarısızlığa uğrattığını söyleyen Ahmedinejad, Filistinli grupların bundan sonra da birlik ve beraberliklerini koruyarak direniş göstermeleri durumunda Filistin’in kurtuluşu için zemin hazırlanacağını ifade etti.

 

“Hedefe yaklaştıkça işimiz zorlaşacaktır” diyen Ahmedinejad, Filistin’in halka dayalı hükümetinden beklentilerin oldukça yüksek olduğunu ve hükümetin temiz, inançlı ve kahraman kişiler eliyle direnişi genişletmesi gerektiğini söyledi.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal de Hamas’ın iktidara gelmesinden sonra Filistin’de yaratılan sorunlara değindi ve “Siyonist rejim ve ABD, Filistin’e çok yönlü bir kuşatma uygulayarak, Hamas’a karşı geniş çaplı bir propaganda savaşı başlatarak ve çeşitli komplolara başvurarak halkın seçtiği hükümeti devirmeye çalıştı; ama Filistin halkının direnişi, dirayeti ve Filistin halkının dostlarının desteği sayesinde bu planlar boşa çıktı” diye konuştu.

 

Hamas’ın İsrail’i tanımama yönündeki ilkesel tutumunu sürdüreceğini vurgulayan Meşal, Hamas’ın güçlü bir hükümet kurmaya ve direnişi örgütleyerek Filistin halkının ideallerini gerçekleştirme çalıştığını söyledi.

 



Makaleler

Güncel