14 Martçılar birbirine düştü

img
14 Martçılar birbirine düştü YDH

SAAF-Lübnan’da hükümette çoğunluğu oluşturan 14 Martçı grubun üyelerinin şiddetli bir iç




SAAF-Lübnan’da hükümette çoğunluğu oluşturan 14 Martçı grubun üyelerinin şiddetli bir iç çekişme yaşadığı bildiriliyor.

 

Filistin’de yayınlanan el-Menar gazetesi, İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat’la Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca’nın Lübnan’daki siyasi bunalımın çözümü için sunulan Arap planını, hükümet karşıtlarını destekliyor gerekçesiyle kabul etmediklerini yazdı.

 

14 Martçıların en büyük grubu olan el-Mustakbel’in lideri Sadeddin Hariri’nin Suudi Arabistan tarafından ortaya konan çabaları desteklediğini belirtmesi üzerine Canbolat ve Caca’nın büyük tepki gösterdiğini belirten gazete, bu iki grubun Hizbullah’a karşı yeni bir savaş başlatılması senaryoları içerisinde yer alabileceklerini yazdı.

 

Lübnan’da son dönemlerde yapılan terörist eylemlerin de Canbolat ve Caca’ya bağlı kişilerce gerçekleştirildiğini belirten gazete, bu grupların Lübnan’da iç bunalım yaratabilmek için Sa’d Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisi yetkililerini de hedef alabileceklerini ifade etti.

 

Gazeteye açıklamada bulunan ve ismi açıklanmayan bir kaynağın bildirdiğine göre ise Arap yetkililer ve Hariri ailesi, Sadeddin Hariri’den Caca ve Canbolat’la birlikte hareket etmemesini istedi.

 

Yine bazı kaynakların bildirdiğine göre Sadeddin Hariri’nin Caca ve Canbolat’la birlikte haraket etmesi, Hariri ailesinde de iç ihtilafların doğmasına sebep oldu.

 

Öte yandan bazı Arap liderlerine ve Hariri ailesine Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri cinayetiyle ilgili bazı istihbari bilgiler aktarıldığı ve cinayetin aydınlatılmasına yarayacak bu bilgilerin olayın Suriye ile bir ilgisinin bulunmadığını ortaya koyduğu belirtiliyor.