İranlı diplomatlar haftaya serbest bırakılabilir
SAAF-İran’ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Hüseyin Kazımi Kummi, ABD askerleri tarafından
SAAF-İran’ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Hüseyin Kazımi Kummi, ABD askerleri tarafından İran’ın Erbil Konsolosluğundan kaçırılan beş diplomatın gelecek hafta serbest bırakılabileceğini açıkladı.
Bağdat’ta düzenlenen uluslar arası konferans sırasında ABD heyetinin İranlı 5 diplomatın serbest bırakılması ile ilgili çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söylediklerini bildiren İran Büyükelçisi, diplomatların İran’da yılbaşı olarak kabul edilen nevruza kadar serbest bırakılabileceğini söyledi.
Irak’taki güvenlik ve istikrarın, ABD’nin güvenlik yetkisini Iraklılara bırakmasıyla mümkün olabileceğini söyleyen Kummi, İran’ın Irak’taki milis grupları silahlandırdığı yönündeki iddiaları da reddetti.
İlgili Haberler
İran Uzmanlar Meclisi: ABD-İsrail'le uzlaşmak mümkün değil; tek yol di…
22 Eylül 2026 20:54
İran’dan Hürmüz’de kural ihlaline ağır ceza
22 Eylül 2026 20:34
Devrim Muhafızları: Binlerce saldırıya rağmen füze ateşimiz kesilmedi
22 Eylül 2026 19:52
Devrim Muhafızları Sözcüsü Muhibbi: Savaş bitmedi, uzun savaşa hazırız
22 Eylül 2026 14:57
