Gürcistan ve Ukrayna NATO yolunda ilk adımı attı
03 Aralık 2007
Bu sayfayı yazdır
SAAF-NATO’nun Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simons bugün Bakü’de düzenlediği toplantısında
Yazı boyutu
1 dk okuma
100%
SAAF-NATO’nun Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simons bugün Bakü’de düzenlediği basın toplantısında Gürcistan ve Ukrayna’nın NATO’ya tam üyelik konusunda ilk adımı attığını söyledi.
“Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya katılma yönündeki isteklerini belirttiler ve bu yolda ilk adımlarını atıyorlar” diyen Simons, “süreç uzun sürecek ve iki ülke için dinamik şartlar farklı gelişecektir” şeklinde konuştu.
NATO’nun “açık kapı” politikası izlediğini belirten Simons, Riga’daki son NATO toplantısında da bunları söylediğini ve NATO’ya katılmanın coğrafi bir şart gerektirmediğini hatırlattı.





