Son Dakika
İnşa

Gürcistan ve Ukrayna NATO yolunda ilk adımı attı

03 Aralık 2007 Bu sayfayı yazdır

SAAF-NATO’nun Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simons bugün Bakü’de düzenlediği toplantısında

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-NATO’nun Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simons bugün Bakü’de düzenlediği basın toplantısında Gürcistan ve Ukrayna’nın NATO’ya tam üyelik konusunda ilk adımı attığını söyledi.

 

“Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya katılma yönündeki isteklerini belirttiler ve bu yolda ilk adımlarını atıyorlar” diyen Simons, “süreç uzun sürecek ve iki ülke için dinamik şartlar farklı gelişecektir” şeklinde konuştu.

Haber içi

 

NATO’nun “açık kapı” politikası izlediğini belirten Simons, Riga’daki son NATO toplantısında da bunları söylediğini ve NATO’ya katılmanın coğrafi bir şart gerektirmediğini hatırlattı.

İlgili Haberler