Mahmut Abbas’tan Hamas kararına veto

img
Mahmut Abbas’tan Hamas kararına veto YDH

SAAF- Filistin İçişleri Bakanı’nın güvenliği sağlamak üzere özel kuvvetler kurma yönündeki kararı Mahmut Abbas tarafından veto edildi.




SAAF- Filistin İçişleri Bakanı’nın güvenliği sağlamak üzere özel kuvvetler kurma yönündeki kararı Mahmut Abbas tarafından veto edildi.

 

Fransız haber ajansının Filistinli bir yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre Filistin İçişleri Bakanı’nın güvenliği sağlamak üzere “cihat gruplarından” oluşan bir özel güvenlik birimi oluşturulması yönündeki karar Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmut Abbas tarafından veto edildi.

 

Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı Genel Sekreteri Tayyib Abdurrahman, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmut Abbas’ın İçişleri Bakanı Said Sıyam’ın Filistin’deki cihat gruplarından oluşan bir özel güvenlik kuvveti kurma yönündeki kararını yasa dışı sayarak reddettiğini bildirdi.

 

İçişleri Bakanı’nın bu kararla, Hamas’ın silahlı kanadını ve diğer silahlı grupları Filistin Özerk Yönetimi’nin yasal güvenlik gücü haline getirmek istediğini belirten Abdurrahman, bunun iç çatışma için tehlikeli bir zemin hazırlayacağını savundu.

 

Filistin İçişleri Bakanı Said Sıyam, “cihat gruplarının” silahlı kanatlarından oluşan ve güvenlik meselelerinde polise yardım eden özel bir güvenlik gücü oluşturmayı kararlaştırmıştı.

 

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid Ebu Hilal, Gazze kentindeki bir camide “cihat gruplarının” askeri kanatlarından oluşacak ve güvenlik konusunda polise yardımcı olacak bu özel kuvvetlerin istisnasız Filistin’deki tüm cihat gruplarından seçileceğini ve bunların polis yerine bir alternatif değil, polise yardımcı bir güç olarak istihdam edileceğini söyledi.

 

Filistin Başbakanı İsmail Haniye de İçişleri Bakanını bu kararından dolayı tebrik etti.



Makaleler

Güncel