Nasrullah: Çözüm için vakit öldürülmemeli

img
Nasrullah: Çözüm için vakit öldürülmemeli YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da iç diyalog için uygun zemin




SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da iç diyalog için uygun zemin yaratılması gerektiğini belirterek hükümet kanadını zaman öldürmeme konusunda uyardı.

 

Lübnanlı eski parlamenterlerden Zahir el-Hatib başkanlığındaki çalışma grubunu kabul eden Nasrullah, Lübnan içinde fitne çıkarmaya dönük girişimleri engellemek için çaba gösterdiklerini belirterek kendi kişisel çıkarları için ABD ve İsrail tarafından dikte edilen politikaları uygulayan grupların ortaya çıktığını söyledi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la yapılan görüşme konusunda açıklama yapan Zahir el-Hatib, hükümetin devam etmesi halinde yapılan karşıt gösterilerin artırılarak devam ettirilmesi ve Lübnanlı siyasi gruplar arasında diyalogun başlatılması konularının görüşüldüğünü ifade etti.

 

Zahir el-Hatib tarafından yapılan açıklamada hükümetin politikalarından kaynaklanan ekonomik ve toplumsal bunalımların ortadan kaldırılması için çalışmaların sürdüğü belirtilerek Meclis Başkanı Nebih Berri ile el-Mustakbel Partisi lideri Sad Hariri arasında beşincisi yapılan görüşmelere değinildi.

 

Yapılan ikili görüşmelerin olumlu olduğuna değinilen açıklamada çözüme ulaşılması için görüşmelerin sürdürülmesi gerektiği belirtildi.