Yemen’de yaşanan çatışmalarda 120 ölü

img
Yemen’de yaşanan çatışmalarda 120 ölü YDH

SAAF-Yemen’in kuzeyindeki Sa’de kentinde hükümet güçleriyle el-Husi liderliğindeki muhalif Şiiler




SAAF-Yemen’in kuzeyindeki Sa’de kentinde hükümet güçleriyle el-Husi liderliğindeki muhalif Şiiler arasında yaşanan çatışmalarda son iki gün içerisinde 120 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor.

 

El-Cezire televizyonunun Sa’de’deki yerel kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre yaşanan çatışmalarda muhaliflere karşı devlet güçleriyle birlikte gönüllü olarak savaşan 8 kişiyle 13 Yemen askeri öldürüldü.

 

Aynı kaynaklar, son yaşanan çatışmalarda el-Husi grubuna mensup 30 kişinin de öldürüldüğünü belirtti.

 

Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat gazetesinin bildirdiğine göre Yemen güvenlik güçleriyle birlikte Şii muhaliflere karşı savaşan kabilelerden birinin lideri olan Şeyh Huzam el-Arcali de çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.

 

El-Husi grubuna mensup 15 kişinin tutuklandığını bildiren gazete, Sa’de kentinde yaşayan yüzlerce kişinin çatışmalardan korunabilmek için civardaki kentlere sığındığını belirtti.

 

Sa’de kentindeki muhaliflere yönelik saldırılarını yedi haftadır sürdüren Yemen hükümeti, muhaliflerden silahlarını bırakarak teslim olmalarını istiyor.

 

Yemenli muhalif lider el-Husi, yapılan propagandaların aksine devleti ele geçirmek veya anayasayı değiştirmek gibi bir niyetleri olmadığını, vatandaşlık haklarının tanınmasını ve ifade özgürlüğü verilmesini istediklerini söylüyor.