New York Times’a göre, dünyanın en gelişmiş teknolojik ordusuna sahip olduğu iddia edilen ABD, personel, mühimmat ve altyapı eksikliği nedeniyle büyük ve uzun süreli bir savaşı sürdürebilecek kapasiteden yoksun; bu zafiyet, askeri üstünlüğün giderek nicelikle de ölçülmeye başlandığı yeni çağda ülkeyi tehlikeli bir kırılganlığa sürüklüyor.

YDH- New York Times (NYT), gelişmiş teknolojisine rağmen personel ve ekipman eksikliği nedeniyle ABD ordusunun büyük ve uzun süreli bir savaş için hazırlıksız olduğuna dair bir görüş yazısı yayımladı.
ABD savunma kabiliyetlerinin ülkenin karşı karşıya olduğu risklerin gerisinde kaldığını saptayan gazete haberinde şu durumu öne çıkardı:
‘’Amerika Birleşik Devletleri'nin şu anda sahip olduğu kaynaklar İran, Çin, Rusya, Kuzey Kore ve dünyanın dört bir yanındaki terör gruplarının eşzamanlı olarak ortaya koyduğu zorluklarla başa çıkmak için yeterli değildir.’’
‘’ABD dünyanın en gelişmiş askeri teçhizatına sahiptir ve savaşta kalite son derece önemlidir. Ancak nicelik de söz sahibidir. Gemilerden mermilere ve askerlere kadar, ABD ordusu büyük bir savaş için ihtiyaç duyduğu personel ve malzemeden yoksundur.’’ diye yazan NYT, Amerikan silahlı kuvvetlerinin ''eskiyen savaş uçağı filosunun yanı sıra 1987'deki büyüklüğünün yaklaşık yarısı kadar bir deniz filosuna sahip'' olduğunu ve bunların da yalnızca kısa, keskin ve yüksek yoğunluklu çatışmalar için donatıldığını bildirdi.
Ukrayna, Rusya'nın işgaline karşı mücadelesinde günde 15 bin top mermisi kullanıyor.
Amerika Birleşik Devletleri her ay sadece 40 bin top mermisi üretiyor.
Amerika geçen yılın sonlarında İsrail'in İran saldırılarına karşı savunulmasına yardım ettiğinde, savaş gemileri bir yıllık SM-3 önleme füzesi üretimini tek bir gecede kullandı.
Yemen'e yönelik saldırılar da aynı şekilde seyir füzesi stoklarını tüketiyor: Pasifik'teki bir çatışmada kritik öneme sahip olacak türden.
Çin ile bir çatışmayı simüle eden savaş oyunları, ABD'nin uzun menzilli gemisavar füzeleri gibi bazı hayati silahlarının bir hafta gibi kısa bir sürede tükeneceğini tahmin ediyor.
Pasifik'te Çin'in gemi inşa kapasitesinin ABD'nin 200 katından fazla olduğu tahmin ediliyor ve Pekin'in askeri bütçesinin kamuoyuna açıkladığının üç katından fazla olduğu biliniyor.
Benzer şekilde Moskova da yeni insansız hava aracı, tank ve füze üretimine büyük yatırımlar yaparak Rusya'nın ABD ve Avrupa'yı geride bırakmasını sağlıyor.
Amerika merkezli gazete, ABD’nin ‘’büyük bir çatışmayı kazanmak için şu anda sahip olduğundan daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu’’ gösterdi.
NYT'ye göre, Savunma Bakanı Pete Hegseth aktif hizmet üyeleri, mühimmat, yeni gemiler ve yeni uçaklar da dahil olmak üzere Amerika'nın savaş gücünü doğrudan güçlendiren kaynaklarda kesintiye gidiyor.
Kesinti de ABD'nin büyük ölçekli bir savaşı sürdürecek ve kazanacak kaynaklara sahip olmasını sağlamasına engel oluyor.
NYT’ye göre, Amerika Birleşik Devletleri hassas güdümlü füzeler gibi gelişmiş mühimmat konusunda da yetersiz.
ABD ordusu nasıl çöküşün eşiğine geldi?
Son birkaç on yılda Washington, daha büyük ve dayanıklı bir askeri güç yerine, yüksek teknolojili ama kırılgan bir askeri güç tercih etti.
Savunma planlamacıları, uzun süreli bir savaş için gerekli ateş gücünü üretmek yerine, az miktarda pahalı ve son teknoloji silahları öncelik haline getirdi.
Bu stratejik değişim, gelişmiş silahların savaşı hızlı ve kararlı bir şekilde sona erdirme potansiyeline dayanıyordu ancak modern savaşlar, sadece gelişmiş sistemlere değil, aynı zamanda top mermileri ve füzeler gibi 20. yüzyılın temel mühimmatlarına da ihtiyaç duyacak şekilde evrildi.
Amerika'nın mühimmat stoklarının az olmasının en büyük nedeni ana alıcı olan ABD hükümetinden talep gelmemesi.
Diğer tüm şirketler gibi savunma müteahhitleri de sadece satabileceklerini düşündükleri kadar üretirler.
Rusya'nın saldırganlığının teşvik ettiği son yatırımlar doğru yönde atılmış bir adım olsa da, bunların artırılması gerekiyor.
Hükümet daha fazlasını satın almak istediğini göstermedikçe, savunma şirketleri asla daha fazlasını üretmeyecek.
Bütçe kısıtlamaları Savunma Bakanlığı'nı tesislerinin bakımı için yaklaşık 140 milyar doları ertelemeye zorladı.
Bu maliyet kısıntısı, kışlalarda küflenme, tıp merkezlerini su basması ve üslerin genel olarak bozulması gibi, asker alımına ve ABD’nin askeri gücüne zarar veren sorunların ortaya çıkmasına neden oldu.