İran Ordusu’ndan Fars Körfezi sularında tatbikat

img
İran Ordusu’ndan Fars Körfezi sularında tatbikat YDH

SAAF-İran silahlı kuvvetleri Fars Körfezi sularında askeri bir tatbikat başlattı. Tatbikatın, üç gün




SAAF-İran silahlı kuvvetleri Fars Körfezi sularında askeri bir tatbikat başlattı. Tatbikatın, üç gün önce ABD ve İsrail tarafından yapılan ortak tatbikattan sonraya rastlaması dikkat çekici bulundu.

 

Mehr haber ajansı tatbikatta, İran Savunma Bakanlığı’na bağlı tesislerde üretilen yeni silahların denendiğini, ülkenin savunma yapısının güçlendirilmesine dair operasyonlar gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Kuçeki, tatbikatın Fars Körfezi sularının orta ve kuzey kesimlerinde yapıldığını belirterek, tatbikatta başta füze olmak üzere değişik silahların kullanılacağını söyledi.

 

Kuçeki tatbikatta ayrıca Fars Körfezi ile bölge ikliminin göz önüne alınarak İran üretimi olan silahların da başarılı bir şekilde kullanıldığını söyleyerek, İran Silahlı Kuvvetleri’nin düşmanın muhtemel her türlü saldırısına karşı koymaya hazır olduğunu söyledi.

 

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı, tatbikatta ayrıca elektronik savaş sistemlerinin de göz önüne alınarak, değişik operasyonların yapıldığını belirtti ve İran’ın bu gün savunma sanayinin yaptırımlardan etkilenmeksizin üretimini sürdürdüğünü ve askeri açıdan da dışa bağımlı olmadığını söyledi.

 



Makaleler

Güncel