İsrail işgal güçleri, iç ve dış kamuoyundan artan eleştiriler arasında askeri operasyonlarını genişletirken, Gazze'de meydana gelen bir patlamada dokuz İsrail askeri yaralandı.

YDH- Israel National News'in aktardığına göre, Gazze'nin kuzeyindeki Şucaiye bölgesinde gece saatlerinde yürütülen bir operasyon sırasında el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu “Kudüs Tugayı”ndan dokuz İsrail yedek askerinin yaralandığı bildirildi.
İsrail medyası, yaralıların “hafif” derecede olduğunu iddia etti.
Yaralananlar arasında, 252. Tümen komutan yardımcısı ve 6310. Tabur komutanı olmak üzere iki üst düzey subayın da bulunduğu belirtildi.
İşgal ordusu sözcüsü, tüm yaralıların hastanede tedavi edilmek üzere tahliye edildiğini söyledi.
Bu patlama, İsrail işgal ordusunun Güney Gazze’de yürütülen çatışmalarda iki askerinin öldüğünü ve dört askerinin de yaralandığını açıklamasından yalnızca bir gün sonra meydana geldi. Yaralı askerlerden birinin durumunun kritik olduğu belirtildi.