İran’dan İngiltere’ye sert açıklama

img
İran’dan İngiltere’ye sert açıklama YDH

SAAF-İran, İngiliz askerlerinin İran kara sularını ihlal ettiğini belirterek İngiltere’yi kınadığını




SAAF-İran, İngiliz askerlerinin İran kara sularını ihlal ettiğini belirterek İngiltere’yi kınadığını açıkladı.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İngiliz askerlerinin İran kara sularını ihlal etmesinin uluslar arası kurallara aykırı bir girişim olduğunu belirterek İngiltere’yi kınadı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İngiliz askerlerinin İran kara sularına geçişini kötü niyetli bir adım olarak niteleyen İran Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, “başka ülkelerin hakimiyet alanını ihlal etmek, buralara izinsiz olarak girmek, uluslar arası kurallara aykırı, normal olmayan hareketlerdir, bunun sorumluluğunu kabul etmeye yanaşmamak hiçbir şekilde izah edilemez” dedi.

 

İngiliz güçlerinin yaptıkları yasa dışı eylemi örtbas etmek için konuyu saptırmaya çalıştıklarını da belirten Hüseyni, “İngiliz yetkililer, yaptıkları yanlışı telafi etmek yerine gerçekleştirilen yasa dışı hareketi örtbas etmeye dönük olarak konuyu ilgisiz noktalara çekmeye çalışmamalıdır” dedi.

 

Öte yandan Fars haber ajansı da İran Dışişleri Bakanlığı'nın İngiltere'den İngiliz askerlerinin İran karasularına izinsiz geçişi konusunda acilen açıklama istediğini ve bu tür bir hareketin bir daha tekrar etmemesini istediğini bildirdi.



Makaleler

Güncel