İran, İngiliz askerleri esir değişimi için mi tutukladı?

img
İran, İngiliz askerleri esir değişimi için mi tutukladı? YDH

SAAF-Şark’ul Evsat, İngiliz askerlerinin tutuklanması kararının İran Savunma Konseyi’nin acil bir




SAAF-Londra’dan yayın yapan Şark’ul Evsat gazetesi İran’lı askeri komutanlarına yakın bir kaynağa dayandırdığını iddia ettiği haberinde İran’ın 15 İngiliz askerinin tutuklanma nedeninin esir değişimi olduğunu öne sürdü.

 

Şark’ul Evsat, İngiliz askerlerinin tutuklanması kararının İran Savunma Konseyi’nin acil bir toplantısında alındığını savundu ve bu askerlerin ABD’nin Irak’ta tuttuğu İranlı diplomatları kurtarma amacını güttüğünü ileri sürdü.

 

Daha öne Irak dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari’nin Nevruz’a kadar Erbil’de tutuklanan İranlı yetkilileri bırakacağına dair söz aldıklarını belirten İranlı kaynak, bu sözün gerçekleşmemesi İranlıların bu operasyonu düzenlemesine neden oldu, şeklinde konuştu.

 

Beyaz Saray, İngiliz askerlerinin durumunu yoğun olarak takip ediyor. Şark’ul Evsat İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın BM Güvenlik Konseyi’nde konuşmak üzere gideceği ABD seyahatinden vazgeçmesine dikkat çekiyor. İranlı yetkililer Ahmedinecad’a vize verilmediğini savunurken ABD’li yetkililer böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydediyor.



Makaleler

Güncel