Kisofim yerleşimcileri: İsrail bizi yalnız bıraktı
İsrail ordusu, 7 Ekim saldırısına ilişkin soruşturma sonuçlarını Kisofim yerleşim birimindeki İsraillilere sundu.
YDH- İsrail ordusu, 7 Ekim’de gerçekleşen Aksa Tufanı Operasyonu’na ilişkin yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarını "Kisofim" yerleşim birimindekilere sundu. Bu sunumda, yerleşimde yaşanan "felaketin boyutunun" altı çizildi.
Yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim günü yaklaşık 350 Kassam Tugayları savaşçısı yerleşim birimine eşi benzeri görülmemiş bir saldırı düzenledi. Saldırıda 18 sivil ve 27 İsrail askeri öldü.
İsrail Yayın Kurumu’na göre, soruşturma sonuçlarını inceledikten sonra Kisofim’deki İsrailliler, 7 Ekim olaylarındaki “başarısızlığın” sorumluluğunu İsrail askeri liderliğine yükledi.
Yerleşim yönetimi tarafından yayımlanan açıklamada, soruşturmanın "yerleşim biriminde yaşanan felaketin boyutunu" ortaya koyduğu belirtilerek, “İsrail, o kritik anlarda halkını terk etti” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, “saldırıya karşı koymaya çalışanların yalnızca orada bulunan siviller ve askerler olduğu, ancak bu kişilere gerekli korumanın sağlanmadığı” vurgulandı.
Ayrıca, "yerleşim biriminin tamamen yok edilmesinin mümkün olduğu" belirtilerek, çatışmaların saatlerce sürdüğü ancak yetkili askeri birimlerden anında destek “gelmediği” ifade edildi.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

