İsrail Savaş Bakanı Katz, Ensarullah lideri Abdülmelik el-Husi’yi suikastla tehdit ederek Gazze, Beyrut ve Tahran’daki liderlere yönelik saldırıları hatırlattı.

YDH- İsrail Savaş Bakanı Israel Katz, Cuma günü yaptığı açıklamada Yemen limanlarına saldırı düzenlendiğini doğrularken, Ensarullah lideri Abdülmelik el-Husi’yi suikastla tehdit etti.
Katz, X platformunda yaptığı paylaşımda, "İsrail ordusu şu anda terörist Husi örgütünün kontrolündeki Yemen limanlarını vurdu ve geniş çaplı hasar verdi; Sana Havalimanı hâlâ yıkık durumda" ifadelerini kullandı.
Katz, "Eğer Husiler İsrail’e füze atmaya devam ederse, can yakıcı darbeler alacaklar" dedi.
Katz, İsrail’in bölgesel stratejisinde suikast ve karizmatik liderliği hedefleme yönteminin sürekliliğini vurguladı:
‘’Gazze’de Muhammed Dayf ve Yahya Sinvar’a, Beyrut’ta Hasan Nasrullah’a, Tahran’da İsmail Heniye'ye yaptığımız gibi, Yemen’de Abdulmelik el-Husi’yi de avlayacak ve suikast düzenleyeceğiz’’
İsrail'in uzun yıllardır düşman olarak kodladığı yapıların yalnızca askeri kapasitesini değil, lider kadrosunu da hedef almayı caydırıcılığın merkezine koyduğunu belirtmek gerekir.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da Cuma günü yaptığı açıklamada, Hudeyde ve Salif limanlarına yapılan hava saldırılarının ardından Yemen'de daha fazla saldırı düzenleme sözü verdi.
Yayınladığı video mesajda, "Pilotlarımız şu anda Husi teröristlere ait yeni hedefleri başarıyla vurdu. Daha fazlası gelecek" diyen Netanyahu, "Husilerin bize saldırmasına seyirci kalmaya niyetimiz yok. Onları daha büyük bir güçle vuracağız; liderlikleri ve saldırılarını mümkün kılan tüm altyapıları dahil" diyerek tehditte bulundu.