Halilzad: ABD Maliki’ye 30 Haziran’a kadar süre verdi

img
Halilzad: ABD Maliki’ye 30 Haziran’a kadar süre verdi YDH

SAAF-ABD’nin Irak Büyükelçiliği görevini tamamlamak üzere olan Zalmay Halilzad, ABD’nin Maliki




SAAF-ABD’nin Irak Büyükelçiliği görevini tamamlamak üzere olan Zalmay Halilzad, ABD’nin Maliki hükümetine ülkede yaşanan huzursuzlukları giderme konusunda süre verdiğini belirtti.

 

Bugün bir konuşma yapan Halilzad, “Irak’taki gelişmeler, şu an olumlu yönde ilerliyorsa da Iraklı yetkililerin şunu bilmesini istiyorum ki Irak’ta yaşanan gelişmeler konusunda Amerikalıların sabrı tükenmek üzeredir. Maliki hükümeti, ülkede yaşanan huzursuzlukları azaltmak için etkili adımlar atmalıdır” dedi.

 

Bağdat güvenlik planının uygulanmaya başlamasından itibaren geçen altı hafta içinde yaşanan şiddet olaylarının yüzde 25 oranında azaldığını belirten Halilzad, “Fakat bu Amerikan halkı için kabul edilebilir değildir, Maliki hükümeti, güvenliğin sağlanması için önlemlerini arttırmalıdır” dedi.

 

ABD’nin Maliki hükümetine Irak’ta yaşanan güvenlik sorunlarının çözümü için süre verdiğini belirten Halilzad, 30 Haziran’a kadar Irak’taki güvenlik sorunlarını çözememesi durumunda ABD’nin Maliki hükümetini desteklemeyeceğini belirtti.

 

ABD yetkilileri resmi olarak Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye süre verildiğini açıklamamış olsa da Zalmay Halilzad’ın Irak hükümetine süre verildiği konusundaki ifadeleri birçok Amerikalı yetkili tarafından da teyit ediliyor.