Filistin direniş grupları, işgalci İsrail ordusunun kara işgalini artırması üzerine Gazze'nin el-Atatra ve eş-Şucaiyye bölgelerinde İsrail güçlerine karşı ölümcül pusu operasyonları düzenleyerek kayıplar verdirdi.

YDH- Filistin Direniş grupları, İsrail'in Gazze'de başlattığı geniş çaplı kara saldırısına karşı birçok operasyon düzenlediklerini duyurdu. Bu saldırılar, Filistinlilere yönelik soykırımın daha da tırmandırıldığı bir dönemde gerçekleşti.
Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin bugün bildirdiğine göre, 12 Mayıs'ta Gazze Şehri'nin eş-Şucaiyye mahallesindeki el-Muntar Caddesi’nde İsrail güçleri tarafından terk edilen ve önceden yerleştirilmiş bir GBU-39/B bombası infilak ettirilerek, ilerleyen bir İsrail askeri aracı imha edildi.
Aynı bağlamda, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin sözcüsü Ebu Halid, kuzeybatı Gazze'de faaliyet gösteren bir savaş birimlerinin, el-Atatra bölgesinde bir İsrail piyade devriyesine karşı iyi planlanmış bir pusu kurduğunu doğruladı.
Ebu Halid, bölgenin patlayıcı düzeneklerle donatıldığını ve savaşçıların ilerleyen askerleri pusunun içine çekerek doğrudan ateş açtığını ve patlayıcıları infilak ettirerek doğrudan kayıplar verdirdiğini belirtti. İsrail kuvvetlerinin insansız hava araçlarıyla destek talep etmek zorunda kaldığını da ekledi.
Sözcü, operasyon alanının önceden patlayıcılarla donatıldığını ve savaşçıların İsrail birliklerini bu alana çekerek yakın mesafeden ateş açıp patlayıcıları patlatarak doğrudan kayıplar verdirdiğini söyledi.
Ebu Halid ayrıca, grubun komutanı Zekeriya Rami Ebu Ude'nin çatışmada hayatını kaybettiğini ve silah arkadaşlarının cenazesini savaş alanından alarak üslerine geri götürdüklerini belirtti.
Bu arada, İsrail işgal ordusu da kuzey Gazze'de devam eden çatışmalarda 601. Mühendis Taburu’ndan Yusuf Yehuda Hirak adlı bir askerinin öldüğünü kabul etti. Bu, 7 Ekim 2023’te başlayan savaştan bu yana öldüğü teyit edilen İsrail askerlerinin sayısını 857’ye çıkardı.
Aynı bölgede, Hamas’ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları da daha önce Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, Beyt Lahya’nın batısındaki el-Atatra bölgesinde İsrail işgal güçlerine karşı koordineli bir pusu gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.
Kassam Tugayları’nın açıklamasına göre, üç askeri araç, iki “Şavaz” patlayıcı düzeneği ve bir “Tandem” mühimmatıyla hedef alındı. Ardından başka bir İsrail gücüyle doğrudan çatışmaya girildi. Tugaylar, operasyon sonucunda işgal güçleri arasında ölü ve yaralılar olduğunu, yaralıların tahliyesi için İsrail askeri helikopterlerinin olay yerine indiğini belirtti.