İran’dan İngiliz askerleriyle ilgili açıklama

img
İran’dan İngiliz askerleriyle ilgili açıklama YDH

SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran karasularını ihlal ettikleri




SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle Fars Körfezi’nde tutuklanan İngiliz askerleriyle ilgili açıklamasında askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

 

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre İran Devrim Muhafızları tarafından tutuklanan İngiliz askerleri ile ilgili normal yasal sürecin başlatılmış olduğunu belirten Hüseyni, “İngilizler, normal yasal sürecin işlemesini beklemelidir, medya propagandalarının ve şamata yapmanın Londra’ya hiçbir yararı dokunmaz” dedi.

 

Tutuklanan İngiliz askerlerinden birinin de bayan olduğunu belirten Hüseyni, “bu hanım tutuklanan diğer İngiliz askerlerinden ayrı yerde tutuluyor ve kendisinin sağlık durumu da iyi” diye konuştu.

 

İranlı yetkililerden tutuklanan İngilizlerin nereye götürüldüğüne ilişkin bir açıklama yapılmazken, İngiltere Başbakanı Tony Blair, tutuklanan İngiliz askerlerinin diplomatik yollarla serbest bırakılmaması halinde sorunun yeni bir aşamaya gireceğini söylemişti.

 

Geçtiğimiz cuma günü İran Devrim Muhafızları tarafından tutuklanan askerlerin diplomatik yollarla serbest bırakılmaması durumunda başlatılacak “yeni aşamanın” ne olacağı konusunda İngiliz yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

 



Makaleler

Güncel