Özel güvenlik şirketleri Irak’taki güvenliği tehdit ediyor

img
Özel güvenlik şirketleri Irak’taki güvenliği tehdit ediyor YDH

SAAF-Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Adnan Hadi el-Esedi, Irak’taki özel güvenlik şirketlerinin




SAAF-Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Adnan Hadi el-Esedi, Irak’taki özel güvenlik şirketlerinin uluslar arası istihbarat servisleriyle ilişkide olduğunu belirterek bunların ülke güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

 

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Beledu’l- Emin adlı gazeteye bir demeç veren İçişleri Bakan Yardımcısı el-Esedi, Irak’taki özel güvenlik şirketlerinin her ülkede adam öldürme ve karışıklık çıkarma konusunda mahir olan uluslar arası istihbarat servisleriyle ilişkili olduklarını belirterek bunların Irak güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

 

Bu özel güvenlik şirketleri arasında yaşanan ihtilafların Irak’ın çeşitli yerlerinde bombalı saldırılar şeklinde kendisini ortaya koyduğunu belirten el-Esedi, rakip şirketlerin birbirinin geçiş yoluna bombalar yerleştirdiğini ifade etti.

 

Güvenlik şirketlerinin aralarındaki rekabeti ticari şirketler arasında yaşanan sıradan bir rekabet gibi yasal olarak gördüğünü de söyleyen Iraklı yetkili, bu çekişme sonucu yaşanan güvenlik sorunlarından en büyük zararı sivillerin gördüğünü ifade etti.