İran:İngiliz askerler konusunda aracıya gerek yok

img
İran:İngiliz askerler konusunda aracıya gerek yok YDH

SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı, tutuklanan İngiliz askerleri konusunda aracıya gerek olmadığını




SAAF-İran Dışişleri Bakanlığı, tutuklanan İngiliz askerleri konusunda aracıya gerek olmadığını belirterek İngiliz kadın askerin yakında serbest bırakılacağını açıkladı.

 

Mehr haber ajansına bir demeç veren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Türk diplomatlarının tutuklanan İngiliz askerleriyle görüştürülebileceğine ilişkin haberlere değinerek “Daha önce de açıkladığımız gibi ön incelemenin yapılmasından sonra konsolosluğun yakalanan şahıslarla görüşmesine imkan doğabilecektir. Öte yandan bizim İngiliz konsolosluğu ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok ve burada bir İngiliz konsolosu da görev yapıyor.  Bu konuda başka ülkelerin aracılığına ihtiyaç yok” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, Türk diplomatların, İran karasularına izinsiz girdikleri gerekçesiyle İran Devrim Muhafızları tarafından tutuklanan İngiliz askerleriyle görüşeceklerini bildirmişti.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyni ayrıca tutuklanan 15 İngiliz deniz piyadesi arasında bulunan bir bayan askerin yakında serbest bırakılacağını söyledi.

 



Makaleler

Güncel