GPS bilgileri İngilizlerin İran karasularını ihlal ettiğini ispat ediyor

img
GPS bilgileri İngilizlerin İran karasularını ihlal ettiğini ispat ediyor YDH

SAAF-İran Ervend Sınır Güvenlik Komutanlığı, GPS teknolojisi ile sağlanan verilerin İngiliz




SAAF-İran Ervend Sınır Güvenlik Komutanlığı, GPS teknolojisi ile sağlanan verilerin İngiliz askerlerinin İran karasularını ihlal ettiğini belgelediğini açıkladı.

 

İran Ervend Sınır Güvenlik Komutanı Albay Setare, “İngiliz askerlerinin kullandığı GPS teknolojisine dayalı cihaz, İngiliz askerlerinin kullandığı botların durdurulduğu yerin, İran karasularının 450 metre içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

 

“İngiliz askerlerinin kullandığı iki botun durdurulduğu noktanın “Talug”dan (Ervend rud bölgesindeki İran-Irak uluslar arası sınırı) oldukça içeride olduğu açık bir şekilde ortadadır, bu gerçek İngiltere’nin açıklamalarına ve çabalarına rağmen inkar edilemez” diyen Albay Setare, İngiliz askerleriyle birlikte GPS teknolojisine dayalı araçlar da ele geçirildiğini belirterek bu “sistemin ortaya koyduğu veriler de İngiliz askerlerinin daha önce de İran karasularını beş ayrı noktadan ihlal ettiklerini göstermektedir. İngiliz askerleri, 23 Mart’ta yaptıkları son ihlalde İran devriyeleri tarafından tutuklanmıştır” dedi.

 

İran VMH ajansına bir demeç veren Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani de İran’daki İngiliz diplomatların daha önce askerlerinin İran karasularını ihlal etmeyeceği yönünde garanti verdiklerini; ama Londra’nın verdiği taahhüde bağlı kalmaması sebebiyle İran silahlı kuvvetlerinin İngiliz askerlerini tutukladığını açıkladı.

 



Makaleler

Güncel