Suudi Arabistan’dan Kral’ın “işgalci” ifadesine açıklama

img
Suudi Arabistan’dan Kral’ın “işgalci” ifadesine açıklama YDH

SAAF-Kral Abdullah bin Abdülaziz’in Riyad’da düzenlenen Arap zirvesinde Irak’taki durumu gayri




SAAF-Kral Abdullah bin Abdülaziz’in Riyad’da düzenlenen Arap zirvesinde Irak’taki durumu gayri meşru bir işgal olarak niteleyip bunu kınayan ifadesi konusunda açıklama talep eden ABD’ye Suudi Arabistan yönetiminden açıklama geldi.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, Riyad’da düzenlenen Arap zirvesinden sonra yaptığı basın toplantısında “Kralımız Abdullah açıklamasında belli bir ülke ismi zikretmemiştir; fakat eğer bu bir işgal değilse yabancı bir ülkenin askerlerinin bulunduğu bir ülkenin durumunu nasıl açıklayabiliriz” dedi.

 

“Soru şudur, acaba bu ülke yabancı askerlerin varlığını kendisi mi kabul etmiştir? Eğer böyleyse durum değişir; ama bir ülkenin isteğiyle yapılmayan askeri bir harekat işgaldir” diyen Suud el-Faysal, Kral Abdullah’ın bir gerçeği ortaya koyduğunu ve kralın gerçeklerin üstünü örtmek gibi bir tutumunun bulunmadığını söyledi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üç numaralı ismi Nicholas Burns, bugün bir açıklama yaparak “ABD, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in ABD’nin Irak’taki varlığını gayri meşru olarak niteleyen açıklamasını şaşkınlıkla karşılamıştır ve Riyad’dan bu konuda bir açıklama beklemektedir” demişti.   

 



Makaleler

Güncel