Mossad ve Şin-Bet başkanlarından itiraf

img
Mossad ve Şin-Bet başkanlarından itiraf YDH

SAAF-İsrail dış istihbarat servisi Mossad ile iç istihbarat servisi Şin-Bet’in başkanları Lübnan




SAAF-İsrail dış istihbarat servisi Mossad ile iç istihbarat servisi Şin-Bet’in başkanları Lübnan savaşının bir yenilgi olduğunu söylediler.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Mossad Başkanı Meir Dagan ile İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet’in Başkanı Yuval Diskin, son yaşanan Lübnan savaşını büyük bir ulusal facia olarak nitelediler ve bu savaşla birlikte İsrail’in bedenine ağır bir darbe vurulmuş olduğunbu söylediler.

 

Gazetenin internet sitesinde yer alan habere göre savaşın bitmesinden sonra Başbakan Ehud Olmert’le gizli bir görüşme gerçekleştiren Mossad Başkanı Meir Dagan ve Şin-Bet Başkanı Yuval Diskin, toplantı sırasında savaşta yaşanan başarısızlığın ortaya çıkarılması için bir araştırma komisyonunun kurulmasını ve savaşta yaşanan başarısızlığın sorumlusu olarak da dönemin Genelşkurmay Başkanı Dan Halutz’un görevden alınmasını istediler.

 

Yediot Ahronot gazetesi ayrıca İsrail iç istihbarat servisinin savaş sırasında Hizbullah’ın üst düzey liderlerinin yerlerinin gösterilmesi için teknolojik yardım önerdiğini; ama ordunun yazın yaşanan savaştan dolayı bu yardımı almaya yanaşmadığını iddia etti.