El-Enbar aşiretlerinden orduya katılma seferberliği

img
El-Enbar aşiretlerinden orduya katılma seferberliği YDH

SAAF-Irak’ın el-Enbar eyaletindeki aşiretlere mensup binlerce kişinin ordu ve polis güçlerine




SAAF-Irak’ın el-Enbar eyaletindeki aşiretlere mensup binlerce kişinin ordu ve polis güçlerine katılmak için başvurduğu bildirildi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Sünni Arapların yaşadığı el-Enbar ilindeki bazı aşirtlere mensup binlerce kişi el-Kaide’ye karşı savaşmak için Irak ordusuna ve polisine katılma başvurusunda bulundu.

 

El-Enbar’daki bazı aşiretlerin Irak İslam Devleti adlı silahlı gruplara karşı savaşmak için Irak güvenlik güçlerine katılmaya başladığını belirten el-Arabiya televizyonu, el-Enbar Kurtuluş Şurası adlı aşiret birliklerinin de el-Kaide’ye bağlı silahlı grupları takip altına alma kararı aldığını ifade etti.

 

Al-i Ebu İsa adlı aşiretle el-Kaide arasında Felluce’de başlayan çatışmaların el-Enbar eyaletinin kuzeyine de sıçradığı, el-Enbar Kurtuluş Şurası ile el-Kaide’ye destek veren aşiretler arasında da çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

 

Irak güvenlik güçlerinin el-Enbar’daki güvenlik tedbirlerini arttırdığı ve bölgeye asker ve polis takviyesi yaptığı ifade ediliyor.

 

Irak İçişleri Bakanlığı’nın el-Enbar Kurtuluş Şurasını silah ve para bakımından desteklemek için söz verdiğini belirten el-Arabiya televizyonu, el-Kaide’ye bağlı birçok militanın Ramadi kantine sığındığını bildirerek burada bulunan bin kadar Arap uyruklu militanın dışındaki el-Kaide üyelerinin çoğunun Irak kökenli aşiretlerden oluştuğunu duyurdu.