İran: İsrail'e yardım eden hedef olur

img
İran: İsrail'e yardım eden hedef olur YDH

İran, İsrail’e destek sağlayan tüm ülkelerin bu çatışmada taraf olarak görüleceğini açıkça ilan ederken, gönderilecek her türlü radar, üs, ekipman veya askeri destek unsurunun “meşru hedef” sayılacağını vurguladı.




YDH- İran Devrim Muhafızları’na bağlı Hatemü’l-Enbiya Merkez Operasyon Karargâhı, İsrail’e askerî veya radar ekipmanı sağlayan tüm ülkelerin İran Silahlı Kuvvetleri tarafından meşru hedef olarak değerlendirileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, bu tür yardımlarda bulunan üs, radar veya ekipmanın İran Silahlı Kuvvetleri için açık bir şekilde meşru hedef sayılacağı ifade edildi.

İsrail’in radar ve hava savunma kapasitesinin büyük bir kısmını kaybettiğini ve ciddi mühimmat ile teçhizat sıkıntısı yaşadığını vurgulayan karargâh, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en gelişmiş ve en pahalı hava savunma sistemlerine sahip olmasına ve ABD'nin tam desteğinden faydalanmasına rağmen, Siyonist rejim radar ve savunma kapasitesinin büyük bir bölümünü kaybetmiş; mühimmat, teçhizat ve hava savunma sistemlerinde ciddi açıklar yaşamaktadır. Uyarıyoruz: Siyonist rejime yardım amacıyla denizden veya havadan gönderilecek her türlü askerî veya radar ekipmanı, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik doğrudan bir saldırıya katılım anlamına gelir ve bu nedenle meşru hedef olarak değerlendirilecektir”