Nasrullah’tan referandum önerisi

img
Nasrullah’tan referandum önerisi YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’daki siyasi bunalımın çözümü




SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’daki siyasi bunalımın çözümü konusunda referanduma gidilmesini önerdi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnanlı bir grup öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada Lübnan’da geçtiğimiz yılın kasım ayında başlayan siyasi bunalımın referanduma veya erken seçimlere gidilmesini önerdi.

 

Lübnan’daki hükümet karşıtı en büyük siyasi güç konumundaki Hizbullah’ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Sinyore hükümetini de sert bir şekilde eleştirerek ülkedeki siyasi bunalımın yabancılara bel bağlayarak değil, halka dönerek çözülebileceğini söyledi.

 

ABD’nin Lübnan’da iç savaş çıkarma peşinde olduğunu ve partisinin iç savaşa asla çekilemeyeceğini belirten Nasrullah, “biz sorunu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da barışçı ve demokratik yollarla çözeceğiz” dedi.

 

Mezuniyet töreni yapan bin beş yüzden fazla üniversite öğrencisine hitap eden Nasrullah, Lübnan direnişinin ulusal bir direniş olduğunu ve bunu hiç kimsenin ortadan kaldıramayacağını söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde Hizbullah’ı devlet içinde devlet gibi hareket etmekle suçlayan Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat’ın açıklamalarına da göndermede bulunan Nasrullah, bu suçlamaların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Konuşması sırasında Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud’a da destek veren Nasrullah, Lahud’un yasal süresi doluncaya kadar cumhurbaşkanlığını sürdüreceğini ifade etti ve Lübnan toprak bütünlüğünün korunabilmesi için ülkede güçlü bir hükümetin kurulması gerektiğini belirtti.

 

Lübnan hükümetinde çoğunluğu oluşturan grubu yabancılardan emir almakla suçlayan Nasrullah, Lübnan halkının yarısından fazlasının bu hükümeti istemediğini ifade etti.